Польща зупинила переговори з Україною щодо протестів фермерів через підозру Сольському – ЗМІ

Читать на русском
Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак заявив, що переговори з Києвом перервано після гучних підозр у корупції в українському Кабміні.
фото telegraf.com.ua

Польща зупинила переговори з Україною щодо протестів фермерів на кордоні після оголошення підозри в корупції колишньому міністру агрополітики Миколі Сольському.

Про це повідомив заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак в інтерв'ю Dziennik Gazeta Prawna.

Підозрюваного у заволодінні землею Сольського звільнено з посади міністра аграрної політикиРада звільнила міністра аграрної політики Миколу Сольського. Раніше йому повідомили про підозру у заволодінні землею.

«Переговори з Києвом перервані, тому що ми не вестимемо переговори з людьми, які мають звинувачення у корупції. Це питання має бути прояснене. Ми планували ще один раунд переговорів на 14 травня, але їх було скасовано», – сказав він.

Колодзейчак нагадав, що протести фермерів майже завершились. А ті акції, які з'являються час від часу, організовують на політичне замовлення.

Нагадаємо, 23 квітня НАБУ та САП повідомили Миколі Сольському, його заступнику та іншим фігурантам про підозру у заволодінні державною землею на 291 млн грн.

25 квітня Сольський подав у відставку з посади міністра.

26 квітня Антикорупційний суд заарештував Сольського з можливості вийти під заставу у розмірі 75,7 млн гривень. Застава була внесена того ж дня.

Рада звільнила Сольського 9 травня.

Блокада кордону польськими фермерами остаточно завершилась 29 квітня. Того дня було розблоковано останній ПП. Сам Сольський анонсував нові переговори з поляками щодо співпраці агросекторів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: