ВАКС не відсторонив підозрюваного депутата Сумської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для підтримки прохання детектива НАБУ щодо застосування ще одного заходу забезпечення.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд відмовився відсторонити депутата Сумської обласної ради Володимира Поцелуєва від посади головного лікаря клінічної лікарні Святого Пантелеймона Сумської міської ради.

Таке рішення 19 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відмовити у задоволенні клопотання cтаршого детектива НАБУ про відсторонення від посади (Володимира Поцелуєва – ред.). Копію ухвали вручити прокурору, підозрюваному та його захисникам. Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом 5 днів з дня оголошення ухвали», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд відпустив депутата Поцелуєва під 1,9 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили двох депутатів Сумської облради. За версією слідства, депутати Сумської облради пропонували гроші голові Сумської МВА за укрупнення лікарні шляхом приєднання до неї інших медичних установ, а також за призначення одного з депутатів на посаду головного лікаря.

Крім цього, депутати пропонували надавати посадовцю 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу. При передачі першого траншу у розмірі 50 тисяч доларів депутатів затримали «на гарячому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: