Апеляційна палата скасувала вирок експосадовцю МінАПК

Читать на русском
Апеляційна палата частково підтримала скаргу сторони захисту на обвинувальний вирок, оголошений експосадовцю Мінагрополітики.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала вирок, яким засудили до 8 років колонії колишню начальницю відділу департаменту з управління державною власністю Міністерства аграрної політики та продовольства Олену Поліщук за одержання 150 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, антикорупційний суд визнав Поліщук винуватою і призначили 8 років позбавлення волі. Сторона захисту подала скаргу на цей вирок.

«2 травня 2024 року АП ВАКС розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на вирок ВАКС від 22.02.2024, яким колишній начальниці відділу Міністерства аграрної політики та продовольства України призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади у державних органах строком на 3 роки та конфіскацією частини належного їй майна, зокрема, земельні ділянки, розташовані в Бородянському районі Київської області та автомобіля Mitsubishi Outlander. За результатами розгляду, колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони захисту, скасувавши вказаний вирок ВАКС та призначивши новий розгляд кримінального провадження у суді першої інстанції», – інформує суд.

Нагадаємо, ВАКС стягнув в дохід держави заставу, внесену за Поліщук. За версією обвинувачення, вона за 150 тисяч доларів неправомірної вигоди мала узгодити документацію і кандидатури організатора аукціону з продажу майна збанкрутілого державного спеціалізованого підприємства «Оберіг» в Харківській області. Її затримали в серпні 2016 року під час одержання коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: