Фіцо заявив, що членство України в НАТО «корисне лише для Третьої світової війни»

Читать на русском
Прем'єр Словаччини проти членства України в НАТО і вважає, що воно лише спровокує глобальний конфлікт. Водночас він підтримує амбіції України, пов'язані із членством у ЄС.
Getty Images

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що протидіятиме членству України в НАТО. На його думку, це може спровокувати глобальний конфлікт і «корисно лише для Третьої світової війни».

Його цитує Kresy.

Глава Міноборони Словаччини заявив, що замість військ НАТО до України потрібно повернути її чоловіківМіністр оборони Словаччини заявив, що краще відправити до України її боєздатних чоловіків, аніж війська НАТО.

В інтерв'ю Фіцо сказав, що лобіюватиме проти прийняття України до Альянсу. «Членство України в НАТО є корисним лише для Третьої світової війни. Нам достатньо незалежної України», – вважає політик.

При цьому Словаччина, сказав він, підтримує амбіції України, пов’язані з членством у ЄС: «Це не спекуляції. Це абсолютна повна підтримка. Ми не та країна, яка ускладнить вам шлях. Навпаки, ми хочемо допомогти і поділитися з вами нашим досвідом переговорів про вступ».

За словами Фіцо, Словаччина хоче, щоб Україна швидше стала членом Євросоюзу, оскільки «це гарантія перспектив країни та мирного розвитку»

«Ми тримаємо за вас кулачки», – додав прем'єр.

Нагадаємо, на початку року Фіцо вже обіцяв всіляко блокувати вступ України до НАТО. Він також натякав на певні «компроміси», на які Україні доведеться піти під час війни. У МЗС відповіли, що безпека України й на користь Словаччині.

До цього прем'єр Словаччини стверджував, що росію неможливо перемогти на полі бою, і незабаром вона диктуватиме умови завершення війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: