ВАКС заарештував готівку, вилучену в експосадовця Служби безпеки

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання слідчого про арешт готівкових коштів, вилучених в підозрюваного.
фото: zp.tax.gov.ua

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на 40 100 доларів готівкових коштів, вилучених під час обшуку в колишнього першого заступника начальника Департаменту господарського забезпечення Служби безпеки України Андрія Коваля.

Таке рішення 15 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

8 квітня слідчі СБУ провели обшук за місцем проживання Коваля, під час якого виявлено та вилучено грошові кошти у сумі 40 100 дол. та 3000 євро. Ці кошти можуть бути здобуті злочинним шляхом. 9 квітня ці кошти визнано речовими доказами. Слідчий та прокурор просили накласти арешт на цю готівку.

Захист стверджував, що 3000 євро є грошима, які отримала дружина Коваля як офіційно надану фінансову допомогу від уряду Литви українським дітям, які потребували тимчасового захисту і перебували на території їхньої країни. Водночас 40 100 дол. нібито передано його дружині на зберігання іншою особою. Суд вирішив заарештувати лише долари.

«Клопотання старшого слідчого в ОВС 1 відділу 4 управління досудового розслідування ГСУ СБ України ОСОБА_5 про накладення арешту у кримінальному провадженні задовольнити частково. Накласти арешт на грошові кошти у сумі 40 100 доларів США, вилучених при проведенні обшуку. В решті клопотання відмовити», – йдеться в рішенні.

Раніше Апеляційна палата ВАКС заарештувала Коваля з альтернативою 8 млн грн застави.

Нагадаємо, СБУ, Офіс генерального прокурора спільно з НАБУ викрили колишнього начальника департаменту спецслужби та його першого заступника. За версією слідства, фігуранти організували придбання паливно-мастильних матеріалів для службових авто та бронетехніки СБУ за штучно завищеними цінами.

Для цього експосадовці залучили декілька підконтрольних комерційних структур з Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами. Щоб реалізувати оборудки, вони вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. У результаті заподіяно понад 26 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: