Пентагон готує пакет допомоги Україні: ЗМІ спрогнозували, що саме туди увійде

Читать на русском
Адміністрація президента Джо Байдена готує більший, ніж зазвичай, пакет військової допомоги Україні.
Ілюстративнефото: Еспресо

У Міноборони Сполучених Штатів готують черговий пакет військової допомоги Україні. Очікується, що він буде більшим ніж зазвичай.

Про це повідомляє видання Politico, з посиланням на чиновників, які побажали залишитися анонімними.

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

Як зазначає видання, два американські чиновники розповіли, що адміністрація Байдена готує більший, ніж зазвичай, пакет військової допомоги Україні. Відповідний пакет включатиме бронетехніку на додаток до терміново необхідних артилерійських систем і засобів протиповітряної оборони.

«У Міноборони США все ще роблять останні штрихи до потенційного нового траншу, але вони хочуть, щоб він був готовий незабаром після того, як президент Джо Байден підпише законопроєкт про надання десятків мільярдів доларів додаткової допомоги Києву», - сказали чиновники.

Згідно з даними Politico, пакет, над яким зараз працює Пентагон, буде значно більшим, ніж останній транш у розмірі 300 мільйонів доларів. Ймовірно, це буде бронетехніка, бойові машини Бредлі (Bradley Fighting Vehicles). За словами одного з американських чиновників, очікується, що в пакеті також будуть старі «Хаммери» і бронетранспортери M113, а також ракети.

Як прогнозує ще одне джерело, пакет допомоги включатиме артилерію і засоби протиповітряної оборони.

Нагадаємо, Палата Конгресу США 20 квітня проголосувала про надання Україні 60,8 млрд доларів допомоги. Тепер законопроєкт відправлять на розгляд Сенату. Після його ухвалення документ буде передано на підпис президенту Джо Байдену.

Також було досягнено результату в домовленостях про постачання ракет ATACMS для України.

Водночас, у Німеччині не виключають, що погоджена Конгресом США допомога Україні може бути останньою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: