Ситуація нагадує «гойдалки»: ворог використовує повзучий наступ на Бахмутському напрямку

Читать на русском
Російські війська залучають важку бронетехніку для штурмів позицій ЗСУ на Бахмутському напрямку. Ворог використовує повзучий наступ.
Getty Image

Російські війська залучають важку бронетехніку для штурмів позицій ЗСУ на Бахмутському напрямку. Ворог використовує повзучий наступ.

Про це повідомив офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича Олег Калашніков в етері телемарафону.

Наразі погода сприяє для того, щоб російські війська проводили штурмові дії. Ворог все активніше залучає бойову бронетехніку.

«Дуже часто ми бачимо, як вони застосовують і бойові броньовані машини для піхоти, і також і важкі танки. Хоча штурмові дії піхоти вони також здійснюють – і без підтримки бронетехніки. У них іде такий «мікс», однак бронетехніка застосовується більше. Також працює артилерія і керовані авіаційні бомби - вони постійно скидають їх на всю нашу оборонну лінію, а не тільки на населені пункти, як було це раніше», – розповів Калашніков.

Військовий також додав, що наразі ситуація на Бахмутському напрямку є досить непростою

«Дійсно, вони намагаються просуватись і у них є деякі успіхи. Але сказати, що ці успіхи досить кардинальні, зовсім не можна. Це в них так званий повзучий наступ. До того ж ми також час від часу ми здійснюємо свої контратакуючі дії, тобто це на тактичному рівні займаємо їх вогневі позиції, вибиваємо з рубежів. Тобто все досить нестабільно та нагадує гойдалки», – підсумував він.

Нагадаємо, протягом минулої доби на фронті відбулося 115 бойових зіткнень. Бійці ЗСУ відбили 32 атаки противника на Авдіївському напрямку, утримали позиції та відбили штурми окупаційних військ на Херсонському напрямку.

Збройні сили України за останню добу знищили ще 950 окупантів. Таким чином, загальні втрати російської армії становлять близько 459 тисяч 530 військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: