ЗСУ зараз мають більше бойових літаків, ніж до початку великої війни – Євлаш

Читать на русском
ЗСУ вдалося примножити свій авіапарк – зараз у Сили оборони більше бойових літаків, ніж було до початку повномасштабного вторгнення росії.
Фото: Getty Images

ЗСУ вдалося примножити свій авіаційний парк - зараз у Сили оборони більше бойових літаків, ніж було до початку повномасштабного вторгнення росії.

Про це повідомив речник Командування Повітряних Сил Ілля Євлаш в інтерв'ю Youtube-каналу видання «Фокус»).

F-16 для України: що зараз відомо про навчання пілотів та передачу винищувачівУкраїна цього року має отримати перші винищувачі F-16. На інфографіці – що зараз відомо про постачання літаків та навчання пілотів.

«Так, ми можемо про це говорити. Наші країни-партнери, які раніше мали на озброєнні МіГ-29, Су-27, на початку повномасштабного вторгнення передавали нам свої літаки», – сказав він.

Євлаш наголосив, що в рамках такого підходу українські пілоти витрачали менше часу на підготовку. Крім того, це не вимагало додаткової інфраструктури та обладнання.

«З початку російсько-української війни у 2014 році шляхом виділених державою матеріально-технічних засобів та коштів ми поступово відновлювали нашу авіацію», – додав він.

За словами Євлаша, всі ці фактори дозволили збільшити кількість бойових літаків. При цьому в даний момент військове командування прагне повного переозброєння, «оскільки ми прямуємо до НАТО, а основний літак там – це F-16».

Нагадаємо, нещодавно Євлаш розповів, які системи потрібні Україні для створення ешелонованої системи ППО.

У Повітряних силах також повідомили, що одразу дві групи українських пілотів уже відточують навички у небі на винищувачах F-16. За даними ЗМІ, перші літаки можуть бути поставлені вже влітку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: