Антикорупційний суд призначив засідання у справі «Волиньторфу»

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно двох осіб, яким закидають заволодіння коштами держпідприємства.
фото: spfu.gov.ua

Вищий антикорупційний суд призначив на 19 квітня засідання у справі за обвинуваченням колишнього директора державного підприємства «Волиньторф» Сергія Голоюха та ексдиректора ТзОВ «Промгазінвест» Олександра Шевцова у заволодінні майже 6 млн грн.

Таке рішення 8 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У кримінальному провадженні за обвинуваченням (Голоюха – ред.) та (Шевцова – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, призначити відкрите підготовче судове засідання на 13:30 19 квітня 2024 року у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд визначив запобіжний захід колишньому директору ДП «Волиньторф» Сергію Голоюху у вигляді 402 600 грн застави з покладанням низки обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору ДП «Волиньторф» Сергію Голоюху та керівнику приватної компанії. Досудовим розслідуванням встановлено, що для заволодіння майном ДП наприкінці 2013 - початку 2014 року колишній директор «Волиньторфу» уклав три договори на купівлю цінних паперів за кошти державного підприємства у сумі 5,57 млн грн. При цьому в день придбання указані цінні папери були одразу продані керівником ДП, але кошти від їх продажу до державного підприємства так і не надійшли.

Слідством зібрані достатні докази, які свідчать про те, що указані особи незаконно заволоділи вищевказаними коштами під виглядом виконання угод із цінними паперами, використовуючи рахунки низки юридичних осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: