Зеленський про можливий наступ рф на Харків: робимо все можливе для захисту

Читать на русском
Україна робить все можливе, аби росіяни не захопили Харків, бо якщо це станеться, в місті будуть сотні тисяч жертв.
Фото: Офіс президента

Плани російського диктатора володимира путін зараз, ймовірно, зосережені на прагненні захопити Харків, але Україна робить усе можливе, щоб цього не сталося.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Bild.

Сирський про можливий наступ на Харків: місто може стати для росіян фатальнимХарків може стати фатальним містом для російської армії, заявив Сирський. Він нагадав, що саме на цьому напрямі в окупантів стався обвал фронту.

«Путін, звичайно, хотів захопити Харків, тому що для нього це великий символ. Харків – одна зі столиць України, у нього велике символічне значення. Ми робимо все можливе, щоб цього не сталося», – сказав Зеленський.

Також український президент наголосив, що путін розуміє тільки силу.

«Він відчуває як тварина: якщо ти не можеш захистити себе, він зруйнує ще більше. Його бажання - захопити всю Україну», – сказав він.

Зеленський зауважив, що заради своєї мети путін готовий усе знищити та вбити багато людей.

«Більшість людей не втече, тому він уб'є багатьох із них. Як це буде? Крові буде багато. Буде багато жертв, багато втрат. Ми говоримо про сотні тисяч», – описав Зеленський ймовірні бої за Харків.

Нагадаємо, 8 квітня президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Ключовою була тема захисту Харкова від російських ударів та можливості зміцнення ППО та РЕБ у Харківській області.

Він заявив, що для захисту Харкова докладають максимальних зусиль.

Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синегубов, ворог змінив тактику в обстрілах Харкова.

Видання The Economist випустило матеріал, у якому йдеться про те, що росія прагне перетворити Харків на непридатну для життя зону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: