Росіяни готуються до нового масованого удару – Гуменюк

Читать на русском
Кількість ракетних атак росії зменшилося на тлі їх підготовки до нового масованого удару, зараз більше йде розвідка і удари дронами.
Фото: Суспільне

Російські війська зменшили кількість дрібних атак, бо ворог готується до нового масованого удару. Для цього окупанти перевіряють готовність систем ППО України.

Про це заявила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Окупанти змінили тактику обстрілів енергосистеми України – КудрицькийОкупаційна армія росії змінила тактику атак на об'єкти енергетичної інфраструктури України, розповів глава Укренерго.

Гуменюк зазначила, що російські війська запускають невелику кількість дронів по Україні в останні дні, адже готуються до нового удару.

«Останнім часом ворог справді використовує такі партії – 10 і більше дронів-камікадзе протягом ночі. Іноді і 3-4 дрони за ніч спрямовують у напрямку, де перевіряють готовність систем протиповітряної оборони, а не намагалися щось пошкодити», – сказала вона.

Гуменюк пояснила, що тактика виправдовується тим, що окупанти готуються до наступних атак, тому українцям потрібно бути дуже обережними.

«Напоготові треба тримати речі, щоб зібрати і піти в укриття. Слід пам'ятати, що бойова робота часом призводить до того, що збита ракета або збитий дрон можуть завдавати пошкоджень або поранень своїми уламками», – попередила спікер.

Нагадаємо, в ніч на 5 квітня російські війська вкотре атакували Україну. Дрони летіли з півдня хвилями, намагаючись уразити енергооб'єкти. В Укренерго назвали єдиний спосіб зберегти енергосистему.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: