Корупція на митниці: суд розгляне скаргу на підозру експрацівнику СБУ

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав скаргу сторони захисту на повідомлення про підозру, вручене колишньому працівнику спецслужби.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд розгляне скаргу на повідомлення про підозру, оголошене колишньому працівнику Служби безпеки України Олександру Громику. НАБУ і САП підозрює його в створенні злочинної організації та організації зловживань на Волинський митниці Державної митної служби.

Таке рішення 13 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити провадження за скаргою захисника підозрюваного (Олександра Громика – ред.) на повідомлення про підозру у кримінальному провадженні у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 2, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України», – йдеться в рішенні.

Раніше суд заарештував організатора і керівника злочинної організації експрацівника СБУ Олександра Громика.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили злочинну організацію, яка займалася зловживаннями на Волинській митниці. Її члени забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів за схемами так званого «чорного» та «сірого» імпорту, чим заподіяли державі понад 475 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: