Скільки ракет і дронів рф випустила по Україні в січні: Зеленський назвав цифри

Читать на русском
Лише за перший місяць року росіяни випустили по Україні понад 300 ракет та 600 безпілотників.
t.me/V_Zelenskiy_official

Від початку 2024 року росіяни вже встигли випустити по містах України понад 330 ракет і близько 600 бойових безпілотників.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Twitter (Х).

Передноворічний обстріл став найбільшим з 24 лютого: порівняння масованих атакСьогоднішній ракетний обстріл України став наймасованішим із 24 лютого 2022-го – порівняння.

«З початку року росія випустила по містах України понад 330 ракет різних типів і близько 600 бойових безпілотників. Щоб протистояти такому тиску терористів, потрібен міцний повітряний щит. І саме такий повітряний щит ми будуємо із нашими партнерами», – написав президент.

За його словами, забезпечення Україною контролю над своїм небом, що також є критично важливим для забезпечення безпеки на землі — від передових позицій до лікарень і шкіл у тилу.

Нагадаємо, росія вночі 30 січня атакувала Україну 35 ударними безпілотниками типу Shahed-136/131, а також двома зенітними керованими ракетами С-300.

Динаміку знищення ворожих дронів можна подивитися на нашій інфографіці. «Слово і діло» також вивчило, як змінювався запас стратегічних ракет у росії, починаючи з минулої осені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: