У Дніпрі затримали коригувальника російських ракет

Читать на русском
У Дніпрі затримали російського коригувальника, який наводив ракети для масованої атаки 29 грудня.
фото СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала у Дніпрі колишнього бойовика терористичної організації ЛНР, який працював на ФСБ рф. Він допомагав ворогові коригувати вогонь.

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 30 січня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

За вказівкою російської спецслужби чоловік намагався виявити пункти базування українських комплексів протиповітряної оборони. Також зловмисник відстежував результати ракетних ударів росії по військових об'єктах, розташованих у місті.

Встановлено, що за його наведенням окупанти обстріляли один з об'єктів Дніпра під час повітряної атаки рф 29 грудня 2023 року.

За провадження розвідувально-підривної діяльності проти України фігурант отримував на банківську картку гроші від загарбників. У разі успішного виконання всіх поставлених завдань, ФСБ обіцяла своєму інформатору «евакуювати» його на тимчасово окуповану частину Луганщини.

Співробітники СБУ затримали його у власному будинку. Затриманим виявився уродженець Луганської області, вже засуджений за участь у незаконних збройних формуваннях так званої ЛНР.

Ще до початку повномасштабного вторгнення рф він оселився в Дніпрі, а з серпня 2023 року почав співпрацювати з ФСБ.

Для отримання розвідданих фігурант обходив місцевість і приховано робив фото- та відеофіксацію важливих об'єктів на мобільний.

Чоловіку повідомили про підозру, він перебуває під вартою. Йому загрожує 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, у Харкові затримали коригувальника ударів по промислових та оборонних заводах. Також СБУ знайшла навідників ракетного удару рф по багатоповерхівці у Запоріжжі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: