Кулеба про військову допомогу Україні: якщо у нас закінчиться зброя, ми воюватимемо лопатами

Читать на русском
Українці воюватимуть лопатами, якщо зброя закінчиться, заявив Дмитро Кулеба. Він зазначив, що поразка України обійдеться світу дорожче, ніж допомога.
Reuters

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова «воювати лопатами», якщо Захід припинить постачати військову допомогу.

В інтерв'ю ABC News він попередив, що у Конгресу США «спливає час», що ухвалити рішення про нове фінансування для України.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Міністр зазначив, що збільшення військової допомоги Україні потенційно дозволить уникнути прямої конфронтації між НАТО та росією, у яку американські війська будуть змушені втрутитися. «Яка б не була ціна підтримки України зараз, ціна безладу у світі, якщо Україна програє, буде набагато, набагато вищою», – сказав він.

Кулеба також запевнив, що Україна ніколи не поступиться росії: «Навіть якщо у нас скінчиться зброя, ми битимемося лопатами. Тому що на карту тут для України поставлено існування цієї нації».

Будь-які переговори з росією глава МЗС виключив доти, доки Україна не опиниться в набагато сильнішій позиції на полі бою.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що зараз він оцінює ймовірність отримання військової та фінансової допомоги від США більш оптимістично, ніж місяць тому.

Кулеба раніше висловлював упевненість у тому, що західні країни продовжать військову підтримку України. За його словами, тому альтернативного плану на випадок її припинення немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: