Річниця авіакатастрофи у Броварах: коли обвинувальний акт дійде до суду

Читать на русском
Річниця трагедії у Броварах, в якій загинуло керівництво МВС. Наразі сторони вивчають матеріали у 163 томах. До суду справа може дійти навесні.
фото АР, Суспільне

Матеріали розслідування авіакатастрофи вертольота з керівництвом МВС України 18 січня 2023 року у Броварах становлять понад 160 томів. Після того, як сторони ознайомляться з ними, обвинувальний акт потрапить до суду.

Про це в ефірі телемарафону повідомила радниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян, повідомляє пресслужба ДБР.

«Незавершений політ»: в Україні вийде документальний фільм про Дениса МонастирськогоФільм про колишнього главу МВС Дениса Монастирського, який загинув в авіакатастрофі, підготували до роковин трагедії.

За її словами, всього у матеріалах розслідування 163 томи. Кожен том – це приблизно 250 сторінок, і для ознайомлення з усіма матеріалами потрібен час.

«Але у 2024 році обвинувальний акт потрапить до суду, я думаю, що десь навесні ми з вами про це поговоримо», – сказала Сап'ян.

Вона нагадала, що ДБР завершило розслідування авіакатастрофи у Броварах наприкінці 2023 року. Про підозру було повідомлено п'ятьом посадовцям ДСНС, які порушили правила безпеки польотів.

«Похвилинно відновлено день аварії. До роботи також долучалися іноземні експерти та представники французької компанії-виробника вертольота», – уточнила Сап'ян.

У ході розслідування трагедії було проведено десятки експертиз, допитано всіх свідків, проведено слідчі експерименти.

Нагадаємо, 18 січня 2023 року у Броварах неподалік будівлі дитячого садка впав вертоліт, в якому знаходилося керівництво МВС – міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, державний секретар Юрій Лубкович. Усі вони загинули.

У Києві хочуть перейменувати вулицю на честь загиблого Дениса Монастирського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: