Україна хоче домовитися з Німеччиною про спільне виробництво систем ППО – Зеленський

Читать на русском
Україна веде роботу з Німеччиною над підписанням угод щодо спільного виробництва систем ППО.
president.gov.ua

Україна працює з партнерами в Німеччині для підписання угод про спільне виробництво систем ППО.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час виступу на шостому німецько-економічному форумі, повідомляє пресслужба ОПУ.

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

«Ми будуємо спеціальні відносини з найбільш потужними країнами світу, щоб дати нашим містам надійний повітряний щит від російського терору. Звичайно, серед таких країн – Німеччина. Плюс ми працюємо над угодами з партнерами щодо спільного виробництва систем ППО. І це стратегічне завдання – не сумніваюся, що ми здатні його реалізувати. Втім, потрібен час», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що на реалізацію цього завдання потрібен час, а цієї зими Україна потребуватиме партнерської підтримки для захисту від ворожих атак.

Президент також порадив представникам німецьких компаній звернути увагу на оборонну сферу України, де країна нарощує виробництво зброї та техніки. Зеленський назвав цю сферу пріоритетом номер один та зазначив, що деякі німецькі компанії вже почали співпрацювати з українськими.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що німецький оборонний концерн Rheinmetall та Укроборонпром створили спільне підприємство. Нещодавно Україна отримала від Німеччини нову військову допомогу, до якої увійшли засоби ППО та дрони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: