МОЗ відновило послугу видачі е-рецептів через СМС

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я відновило послугу надсилання СМС-повідомлень, необхідну для отримання електронних рецептів.
Фото: nadrda.gov.ua

Міністерство охорони здоров'я відновило послугу надсилання СМС-повідомлень, необхідну для отримання електронних рецептів через смартфон.

Про це йдеться у заяві пресслужби відомства.

Там розповіли, що послугу було відключено у середині грудня через атаку на інфраструктуру «одного з операторів мобільних мереж». Очевидно, йдеться про «Київстар».

Тепер пацієнти, як і до цього, зможуть отримати необхідні рецептурні ліки через смартфон, вказавши номер рецепту і код його погашення.

«Для погашення е-рецептів, створених у період з 15.12.2023 по 25.12.2023 включно, пацієнт може використати код, зазначений в інформаційній довідці до рецепта», – розповіли МОЗ, додавши, що додаткові дії з боку медпрацівників не потрібні.

Нагадаємо, у жовтні МОЗ продовжило термін дії електронних рецептів з 30 до 90 днів.

Також повідомлялося, що в Україні змінили правило видачі першого електронного рецепту. Тепер лікар має право ухвалити рішення про отримання електронного рецепта на ліки без проведення особистого прийому пацієнта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: