У Генштабі назвали втрати росіян з початку наступу на Харківщині

Читать на русском
З початку наступу на Харківщині росіяни втратили 615 військових убитими та пораненими. Також було знищено або пошкоджено 98 одиниць озброєння та техніки.
Фото: Генштаб

З початку наступальних дій у Харківській області 10 травня російська армія втратила 615 військових убитими та пораненими, було знищено або пошкоджено 98 одиниць озброєння та військової техніки.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

У РНБО назвали кількість окупантів, які наразі наступають на ХарківщинуЗгідно зі словами секретаря РНБО, спочатку на кордоні було зосереджено близько 50 тисяч російських військових.

Сьогодні, додали в Генштабі, окупанти не проводили активних дій на Харківському напрямку: вони намагаються закріпитися на досягнутому рубежі та здійснюють перегрупування.

«Українськими підрозділами за допомогою засобів розвідки здійснюється виявлення окремих груп противника, місця розгортання його артилерійських засобів та завдається вогневе ураження з метою недопущення накопичення ворогом сил і засобів в північній частині міста Вовчанськ. Крім того, наші підрозділи продовжують проведення прочісування міської забудови, під вогневим контролем української артилерії та безпілотних систем місця зосередження живої сили і техніки російських окупантів та можливі місця обладнання ворожих позицій», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вночі стало відомо, що ЗСУ здійснили маневр і перемістилися на вигідніші позиції в районах Лук'янців та Вовчанська.

Керівник ГУР Кирило Буданов спрогнозував, що наступ росіян у Харківській області триватиме ще кілька днів, після чого розпочнеться нова атака у напрямку Сумської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: