Ключові країни ЄС не хочуть поспішати розпоряджатися замороженими активами рф – Bloomberg

Читать на русском
Деякі країни ЄС обережно ставляться до використання прибутку від заморожених активів російського Центрального банку для підтримки України.
Колаж: Слово і діло

Частина країн ЄС, зокрема Франція, Німеччина, Італія та Бельгія, виявляють обережність щодо прискорення зусиль з використання прибутку від активів російської федерації, що потрапили під санкції, для підтримки України.

Про це пише Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

«За словами знайомих із цим питанням осіб, ключові країни ЄС заявили Європейській комісії під час закритого засідання в середу, що вони виступають за більш поступовий підхід», – йдеться у матеріалі.

Уряди спершу хочуть прийняти незаконодавчий документ для продовження розгляду різних варіантів, щоб гарантувати, що формула використання отриманого від заморожених активів рф прибутку є юридично обґрунтованою та не загрожуватиме фінансовій стабільності.

Європейська комісія, своєю чергою, наполягає на тому, щоб завершити розробку пропозиції до кінця року.

Зазначається також, що останніми місяцями в ЄС точаться дебати про те, як швидко реалізувати плани щодо введення податку на непередбачувані доходи від прибутку, отриманого від заморожених російських активів, і використовувати отримані доходи для відновлення України.

Видання додає, у ЄС знаходяться понад 200 мільярдів євро підсанкційних активів. Більшість з них – у бельгійському депозитарії Euroclear. Менші суми знаходяться в інших юрисдикціях Великої сімки та інших країнах.

Заморожені в Euroclear активи рф принесли майже 3 мільярди євро прибутку з моменту прийняття рішення про їх заморозку і до третього кварталу цього року. Очікується, що ця цифра продовжить зростати, зазначає медіа.

Нагадаємо, 7 листопада Конгрес США підтримав законопроєкт про передачу Україні заморожених російських активів.

27 жовтня лідери ЄС підтримали план використання російських активів на користь України.

На це в росії пригрозили ЄС «симетричною відповіддю».

Раніше стало відомо про намір Бельгії перенаправити на користь України податки від заморожених активів Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: