Стало відомо, скільки коштів Байден запросить у Конгресу для України та Ізраїлю

Читать на русском
Комплексний пакет має на меті залучити широку двопартійну підтримку Ізраїлю після нападу ХАМАС та полегшити передачу допомоги Україні.
Ілюстративне фотоShutterstock

Президент США Джо Байден розглядає додатковий запит до Конгресу на суму близько 100 мільярдів доларів, який включатиме військову допомогу для Ізраїлю та Україні, а також фінансування безпеки кордонів і допомогу країнам Індо-Тихоокеанського регіону.

Про це повідомляє Bloomberg.

Скільки безповоротної допомоги Україна отримала від союзників за час великої війниУкраїна минулого року отримала 14,3 млрд доларів безповоротної фінансової допомоги, в 2023-му – 11,07 млрд. Від яких країн – на інфографіці.

Згідно з даними видання, комплексний пакет має на меті залучити широку двопартійну підтримку Ізраїлю після нападу ХАМАС та полегшити передачу допомоги Україні.

Джерело, яке ознайомлене зі зусиллями адміністрації щодо координації запиту, зазначає, що деталі пакету все ще опрацьовуються, і підкреслює, що сума покриватиме цілий фінансовий рік. Попередній запит Білого дому, який передбачав допомогу Україні на суму 24 млрд доларів, охоплював лише тримісячний період.

При цьому, лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер у вівторок заявив, що очікує, що адміністрація надішле запит «до кінця цього тижня» і що він включатиме військову, дипломатичну, розвідувальну та гуманітарну допомогу для Ізраїлю.

«Ми хотіли б отримати додатковий пакет якомога швидше, тому що потреби великі як в Ізраїлі, так і в Україні», - сказав він.

Раніше ми повідомляли, що новий пакет військової допомоги США для України та Ізраїлю може перевищити $2 млрд.

Нагадаємо, нещодавно глава Пентагону заявив, що Сполучені Штати Америки мають ресурси для того, щоб надавати військову допомогу Україні та Ізраїлю одночасно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: