Трамп заявив про готовність обійняти посаду спікера Палати представників –ЗМІ

Читать на русском
Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що може тимчасово обійняти посаду спікера Палати представників Конгресу, поки триває пошук постійної кандидатури.
Фото: Reuters

Колишній президент США Дональд Трамп може запропонувати свою кандидатуру на посаду спікера Палати представників.

Про це пише Politico з посиланням на джерело в Республіканській партії.

У кого з республіканців найбільше шансів стати кандидатом у президенти СШАХто, окрім Дональда Трампа, може стати кандидатом у президенти США від Республіканської партії – на інфографіці.

«Республіканець, знайомий з внутрішніми дискусіями, заявив, що Дональд Трамп розглядає можливість візиту в Капітолій наступного тижня, незадовго до виборів спікера законодавців», – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що колишній президент США готовий тимчасово обійняти пост спікера Палати представників США (нижня палата парламенту) через відставку Кевіна Маккарті.

За словами Трампа, про це його попросили парламентарі з республіканців, але не уточнив, хто саме. Він зазначив, що став би спікером, щоб об'єднати Республіканську партію, допоки законодавці не вирішать, хто має обійняти цю посаду. Трамп припустив, що може стати спікером на 30, 60 чи 90 днів.

«Я зробив би це тільки заради партії», – сказав Трамп, наголосивши, що його увага зосереджена на президентській кампанії.

Уточнюється, що Трампу буде потрібно одностайність у Республіканській партії, що є «перешкодою для скандального колишнього президента».

Також повідомляється, що Республіканська партія в повному складі збереться у вівторок, 10 жовтня, на внутрішній «форум кандидатів».

Нагадаємо, 4 жовтня Палата представників конгресу США відправила у відставку свого речника Кевіна Маккарті. Це був перший в історії США випадок усунення спікера нижньої палати.

Також у Білому домі розповіли, як відставка Маккарті вплине на допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: