Зведення Генштабу: ЗСУ відбили атаки на шести напрямках і мали успіх у районі Бахмута

Читать на русском
Генштаб опублікував вечірнє зведення від 5 жовтня. Російські окупаційні війська протягом доби намагалися наступати одразу на шести напрямках, всі атаки були відбиті Силами оборони. Сумарно на фронті відбулося 30 бойових зіткнень.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупаційні війська протягом доби намагалися наступати одразу на шести напрямках, всі атаки були відбиті Силами оборони. Сумарно на фронті відбулося 30 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 5 жовтня.

Контрнаступ ЗСУ: де вдалося знищити штаби російських військДе під час контрнаступу Збройних сил було знищено штаби російських військ – на карті Слово і діло.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 4 атаки ворога в районі на схід від Макіївки Луганської області. Противник завдав авіаційних ударів неподалік Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів поблизу Іванівки, Кислівки Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили всі атаки ворога в районі Авдіївки Донецької області.

На Мар'їнському напрямі протягом доби Сили оборони успішно відбили понад 10 атак противника в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Росіяни завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Мар'їнка, Новомихайлівка, Парасковіївка. Під вогнем оккупантів було близько 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку наші захисники відбили атаки ворога в районі населених пунктів Золота Нива та Водяне Донецької області. Окупанти завдали авіаційних ударів поблизу Урожайного та Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку окупанти намагалися наступати на південний схід від Роботиного Запорізької області, всі їхні спроби були провальними. Ворог завдав авіаційних ударів неподалік Новодарівки та Роботиного Запорізької області.

Які міста росії та окуповані нею населені пункти зазнали атак дронівЗа час повномасштабної війни дрони атакували понад 40 міст у росії та на окупованих нею територіях України.

На Бахмутському напрямку Сили оборони мали успіх на схід від Андріївки Донецької області. Противник безуспішно намагався відновити втрачене становище в районі на схід від Ділівки Донецької області. Завдав авіаційних ударів біля Кліщіївки та Іванопілля Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів.

У Генштабі також зазначили, що Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 – зенітно-ракетних комплексів противника. Підрозділи ракетних військ вразили вузол зв'язку, зенітно-ракетний комплекс, важку вогнеметну систему, 3 артилерійські засоби та станцію РЕБ противника.

Нагадаємо, російська армія з початку повномасштабної війни втратила 280 тисяч 470 військових. За останню добу ЗСУ ліквідували 580 ворогів.

Раніше у ЗСУ порівняли ситуацію біля Бахмута та на Лімано-Куп'янському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: