Блінкен розповів про підготовку до передачі Україні конфіскованих активів росії

Читать на русском
США та Євросоюз визначають юридичні можливості використання заморожених російських активів для допомоги та відновлення України.
Фото: my.ua

США та союзники оцінюють варіанти використання та передачі Україні 300 млрд доларів заморожених активів російської федерації. Більша частина цих коштів перебуває в Європі.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час виступу в Університеті Техасу.

«Це близько 300 мільярдів доларів, і більша частина з них знаходиться в Європі, а не в США. Тому ми аналізуємо, які правові повноваження є у США та Європи, аби дійсно використовувати ці активи для України», – пояснив держсекретар США.

Посадовець наголосив, що росіяни повинні заплатити за відновлення України, а використання заморожених активів може бути одним із цілком реальних способів це зробити.

«Я вважаю, що якщо ти знищив щось, ти повинен за це заплатити. Так і у випадку з росіянами. Ці активи є одним зі способів це зробити», – наголосив Блінкен.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський анонсував створення оборонного фонду за рахунок російських активів.

Також повідомлялося, що кандидат у президенти Фінляндії Оллі Рен запропонував направити заморожені активи росії на відновлення України.

Раніше стало відомо, що США наклали арешт на російські активи за кордоном на понад мільярд доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: