Зеленський анонсував створення оборонного фонду за рахунок російських активів

Читать на русском
Фонд наповнюватиметься за рахунок дивідендів від державних оборонних активів та прибутку від продажу конфіскованих російських активів.
t.me/V_Zelenskiy_official

В Україні з’явиться спеціальний оборонний фонд, який забезпечить додаткові ресурси для військових виробництв. Він наповнюватиметься з дивідендів від національних оборонних активів і прибуток від продажу конфіскованих активів рф.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час Форуму оборонних індустрій у суботу, 30 вересня.

Названо суму заарештованих активів російських олігархів за 2 рокиВся інформація про російський бізнес, що спонсорує напад рф, буде долучена до кримінальних проваджень для розгляду в Гаазі.

«В Україні буде започатковано спеціальний оборонний фонд, який забезпечить додаткові ресурси, зокрема, для розвитку військових виробництв та підтримки відповідної співпраці, для створення нових військових об'єктів та програм, які потрібні для оборони та для піклування про наших воїнів», – сказав Зеленський.

За його словами, ресурси фонду – це доповнення до державних витрат на сферу оборони, оборонне виробництво та приватні інвестиції.

«Фонд буде наповнюватися з дивідендів від державних оборонних активів і прибутку від продажу конфіскованих російських активів», – розповів Зеленський.

Нагадаємо, США наклали арешт на російські активи за кордоном понад мільярд доларів. Також повідомлялося, що ЄС готовий запропонувати план використання заморожених російських активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: