Допоміг атакувати Севастополь: у розвідці розповіли про роботу «народного супутника» ICEYE

Читать на русском
Упродовж цього року супутник компанії ICEYE приніс багато користі у боротьбі українців з агресором.
datacenterdynamics.com

Так званий народний супутник ICEYE приніс багато користі ЗСУ протягом року. Він, зокрема, допоміг українським військовим під час завдання ударів по кораблю та підводному човну в Севастопольській бухті.

Про це повідомила пресслужба ГУР 20 вересня.

Найбільші збори на ЗСУ за час війни: на що і як швидко збирали коштиЗбір коштів для української армії під час війни. На інфографіці – топ-10 наймасштабніших проектів.

Як відомо, минулого року волонтери передали українським розвідникам космічний апарат ICEYE.

«Упродовж цього року «народний супутник» приніс безліч користі  у нашій боротьбі за свободу ― його можливості дозволяють нам щодня отримувати критично важливі для бойових операцій розвідувальні дані та спалювати тонни ворожої смертоносної техніки», – йдеться у повідомленні.

У ГУР заявили, що ICEYE відіграв дуже важливу роль в ударі по Севастопольській бухті 13 вересня, коли було знищено російський десантний корабель Мінськ і підводний човен Ростов-на-Дону.

Розвідка також оприлюднила знімки аеродрому Дягілєво у Рязанській області рф та позицій російської ППО у Бєлгородській області, по яким також «працювали» українські військові.

Нагадаємо, у серпні минулого року фонд Сергія Притули купив супутник компанії ICEYE за кошти, які українці збирали на «народні байрактари». Безпілотники ж зрештою дісталися безкоштовно.

Навіщо ЗСУ цей супутник і які його особливості можна прочитати тут.

У березні цього року ГУР повідомило, що космічний апарат ICEYE за п'ять місяців експлуатації допоміг виявити та знищити тисячі одиниць російської техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: