На окупованій території Луганщини почалася хвиля мобілізації

Читать на русском
На тимчасово окупованій Луганщині відбулися так звані вибори і одразу розпочалася примусова мобілізація.
Фото: ТАСС

На тимчасово окупованій Луганщині завершилися так звані «перші вибори» і одразу розпочалася примусова мобілізація, а ось обіцянки так званої влади одразу затихли.

Про це повідомив голова ОВА Артем Лисогор у Telegram.

Данілов назвав головну мету псевдовиборів рф на окупованих територіяхРосія фейковими виборами хоче включити українські території в правове поле рф та посилити мобілізацію.

За його словами, хвиля неоголошеної примусової мобілізації на захоплених територіях Луганщини вже розпочалася. Компенсувати людям пошкоджене війною майно ніхто вже не збирається. На полі бою ворог став ретельніше вибирати цілі, намагаючись змусити ЗСУ відійти.

«Половинкине, що на Старобільщині, вже не перший населений пункт, де працюють виїзні бригади військкоматів. Оновлені дані про чоловіків, які там проживають, вони мають. Тому, де саме шукати, знають», – написав він.

У Сєвєродонецькій громаді понад рік окупанти збирали документи для надання компенсації за зруйноване майно.

«Звісно, що грошей так і не дочекалися – ще взимку населенню казали про відсутність такого обсягу коштів. Втім, люди жаліються, що навіть не виїздить комісія для обстеження будівель», – зазначив він.

А після завершення псевдоголосування окупаційна адміністрація почала повертати документи, мовляв, протягом року з'явилися якісь нововведення у законодавстві і треба переоформити, додав Лисогор.

Прийом нових документів припинено.

Нагадаємо, у Луганській ОВА розповіли про вигадану явку росіян на псевдовиборах. А після псевдовиборів у Макіївці подорожчали продукти, робітників позбавили виплат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: