Росіяни атакують Україну ударними дронами: у яких містах пролунали вибухи

Читать на русском
У Повітряних силах ЗСУ раніше попереджали про загрозу ударів дронів-камікадзе та загрозу застосування балістичної зброї у Дніпропетровській області.
Getty Images

Сьогодні вночі, 19 вересня, у низці українських міст пролунали вибухи під час повітряної тривоги. В багатьох областях Україні оголосили повітряну тривогу через кілька груп ворожих ударних дронів.

Про це повідомляють місцеві Телеграм-канали.

У Повітряних силах ЗСУ раніше попереджали про загрозу ударів дронів-камікадзе, які рухаються через Миколаївську, Одеську, Кіровоградську та Вінницьку області в напрямку західних регіонів.

Згодом в Одесі пролунали вибухи під час повітряної тривоги. Офіційні джерела про причини та наслідки вибухів не повідомляють.

Пізніше голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив про вибухи у місті.

«Кривий Ріг. Вибух. Нічого не знімаємо і не викладаємо в інтернет», - заявив Вілкул.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ попереджали про загрозу застосування балістичної зброї у Дніпропетровській області.

О 3:30 серія вибухів пролунала у Хмельницькій області. Пізніше місцеві канали повідомили про нові вибухи, які лунали з 3:50 до 4:00. Наразі деталі з'ясовуються.

«Хмельницька область - загроза ударних БпЛА. Групи ударних БпЛА через Миколаївську, Одеську, Кіровоградську та Вінницьку області в напрямку західних областей», - написав перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін в Telegram.

Як відомо, о 3:05 загрозу ударних безпілотників оголошено у Тернопільській області. О 3:15 повітряну тривогу оголосили у Рівненській області. О 3:41 через ударні дрони оголошено про небезпеку на Львівщині. О 4:04 повітряну тривогу оголошено на Івано-Франківщині.

Згодом місцеві Телеграм-канали повідомили про вибухи у декількох районах Львова.

«Звуки, які могли чути жителі Львівщини, – це робота ППО. У частині Львова гучно. Не називаємо локацій. Нічого не фотографуємо і не знімаємо! Інформаційна тиша!», - зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

При цьому Козицький попередив про загрозу нових атак.

Нагадаємо, що в ніч на вівторок, 19 вересня, у Краматорську і Слов'янську Донецької області, а також у Херсоні було чутно звуки вибухів під час повітряної тривоги.

Також у понеділок ввечері 18 вересня російська армія вдарила ракетами по центральній частині Харкова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: