Салліван обговорив війну в Україні з главою МЗС Китаю

Читать на русском
На зустрічі радник із національної безпеки США Джейк Салліван та глава МЗС Китаю Ван I, зокрема, обговорили питання російської агресії проти України.
Радник президента з національної безпеки Джейк СалліванФото: Reuters

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван провів зустріч із міністром закордонних справ Китаю Ван І. Вони обговорили низку питань, у тому числі війну в Україні

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що представники країн обговорили, серед іншого, ключові питання двосторонніх відносин США та Китаю, питання глобальної та регіональної безпеки, війну росії проти України та питання з обох боків протоки.

Також повідомляється, що «сторони зобов'язалися підтримувати цей стратегічний канал зв'язку та продовжувати найближчими місяцями додаткову взаємодію та консультації на високому рівні у ключових областях між США та КНР».

Крім того, Салліван заявив про те, що «США спостерігають ознаки зацікавленості Китаю в переговорах з Білим домом по лінії збройних сил», пише Reuters.

«Ми неодноразово заявляли, що консультації між збройними силами США та Китаю необхідні. І не лише на рівні Міністерства оборони, міністра, а й на рівні командування. Є ознаки того, що Китай може бути зацікавлений у цьому», - заявив Салліван.

Також він зазначив, що «цей процес є поступовим».

Зазначимо, що переговори Саллівана та Ван I проходили 16-17 вересня на Мальті. Серед обговорених сторін була можливість зустрічі лідерів країн – Джо Байдена та Сі Цзіньпіна.

Востаннє Байден та Сі зустрічалися у 2022 році на полях саміту G20 на індонезійському острові Балі.

Нагадаємо, у США прокоментували участь Китаю в саміті щодо України в Джідді.

Також у МЗС Китаю підбили підсумки мирних переговорів щодо України в Саудівській Аравії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: