З початку війни Китай передав росії гелікоптери, приціли та інші компоненти – ЗМІ

Читать на русском
Російські фірми, які займаються виробництвом ракетних установок, бронетехніки та стратегічних бомбардувальників, отримали десятки тисяч поставок із Китаю.
Фото: glavnoe.in.ua

Китай допомагає озброювати росію гелікоптерами, безпілотниками, оптичними прицілами та найважливішими металами, які використовуються в оборонній промисловості.

Про це йдеться у розслідуванні британської газети The Telegraph.

Російські компанії, у тому числі і підсанкційні, які займаються виробництвом ракетних установок, бронетехніки та стратегічних бомбардувальників, отримали десятки тисяч поставок з Китаю від початку повномасштабного вторгнення Москви в Україну до першого кварталу цього року.

Видання стверджує, що серед іншого китайські фірми поставили до рф 1000 безпілотників, шість гелікоптерів, оптичні приціли, продукцію з титанових сплавів, що використовується у виробництві зброї, та запчастини для літаків, зокрема військових.

Товари класифікуються як товари подвійного використання, тобто вони також мають цивільне призначення, що дозволяє Китаю обходити міжнародні санкції та стверджувати, що він веде лише законну торгівлю з росією.

У матеріалі вказно, що йдеться про масштабну співпрацю росії та Китаю з початку повномасштабного вторгнення і до першого кварталу цього року. Йдеться і про ті компанії, які потрапили під санкції.

Серед отримувачів товарів значилися МВС рф, Росгвардія, Ростех, компанія «Туполєв» та інші державні структури рф.

Цьогоріч оборот торгівлі між Китаєм і росією має перевищити 200 мільярдів доларів, що є новим рекордом. Експорт товарів потенційного військового призначення зріс більш ніж утричі.

Нагадаємо, видання WSJ повідомило, що Китай починає змінювати свою позицію щодо мирних переговорів щодо України.

Також стало відомо, що Китай таємно відправляє спорядження росії, достатнє для оснащення армії.

У Макрона вважають, що Китай міг поставити росії велику партію військового обладнання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: