Комітет Ради підтримав пропозицію Зеленського до законопроєкту про декларування

Читать на русском
Антикорупційний комітет підтримав пропозицію Зеленського до законопроєкту щодо відновлення е-декларування про відкриття реєстру.
Українські Новини

Антикорупційний комітет Верховної Ради одноголосно підтримав пропозицію президента Володимира Зеленського до законопроєкту №9534 щодо відкриття реєстру декларацій.

Про це у Facebook повідомив перший заступник голови комітету Ярослав Юрчишин.

Як голосували за відкриття е-декларацій нардепи, яких підозрювали у недостовірному декларуванніЯк нардепи, яких під час війни запідозрили у недостовірному декларуванні, голосували за його відновлення та відкриття реєстру – на інфографіці.

«Вето президента, тобто відкриття декларацій, антикоркомітет підтримав одноголосно. Також найближчим часом має бути в парламенті», – написав Юрчишин.

Нагадаємо, Верховна рада 5 вересня ухвалила законопроєкт про відновлення електронного декларування для посадових осіб, але провалила поправку про негайне відкриття реєстру декларацій. З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як депутати голосували за весь законопроєкт та за поправку.

Депутати Європарламенту закликали Володимира Зеленського накласти вето на законопроєкт. Крім того, петиція з аналогічним закликом набрала рекордну кількість голосів на сайті президента – понад 80 тисяч.

12 вересня Зеленський повідомив, що наклав вето на законопроєкт щодо відновлення електронного декларування через те, що реєстр планувалося закрити ще на рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: