Якщо сусіди заборонятимуть експорт українського зерна, ми цивілізовано відповідатимемо – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що Україна готова цивілізовано відповідати сусідам, які порушуватимуть право Євросоюзу.
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв «цивілізовану відповідь» сусіднім країнам, які проти експорту українського зерна.

Про це він заявив у зверненні наприкінці 569-го дня повномасштабної війни в Україні.

«Провів розмову з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Обмежувальні заходи проти нашого аграрного експорту з боку Євросоюзу скасовані.

Зараз важливо, щоб європейська єдність спрацювала на двосторонньому рівні – із сусідами. Щоб сусіди в час війни Україну підтримали. Європа виграє завжди, коли договори працюють, а обіцянки виконуються. Ну а якщо рішення сусідів будуть не сусідськими, Україна буде цивілізовано відповідати», – наголосив президент.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Провів і тривалу нараду з урядовцями, Офісом щодо подальшої нашої тактики захисту договорів і вільної торгівлі в ЄС.

  • Провів сьогодні нове засідання Ставки. Перше й головне – фронт. Головком Залужний, командувачі – доповіді щодо ситуації на основних напрямках. Керівник ГУР Буданов – окрема доповідь. Міністр стратегпрому Камишін – змістовно про виробництво зброї й снарядів в Україні. Кожного тижня фіксуємо прогрес держави у власному оборонному виробництві.

  • Є вагомий і дуже потрібний Україні результат на Бахмутському напрямку – наші воїни звільнили Андріївку. Наші активні дії тривають і в районах Кліщіївки, Курдюмівки. Пишаюся всіма воїнами, які наближають нашу перемогу!

  • Провів зустріч із Карімом Ханом, прокурором Міжнародного кримінального суду. Говорили про наближення справедливості для України й для всіх людей, які постраждали від російських злочинів війни.

  • Готуємось до важливих міжнародних заходів, які заплановані на другу половину вересня. Сьогодні провів кілька тривалих нарад щодо цього. Робимо все, щоб для України були вагомі результати – і в нових оборонних пакетах від партнерів, і в рішеннях міжнародних інституцій.

  • Працюємо й для посилення інституцій України, для спроможності нашої держави остаточно знищити олігархічно-корупційні впливи.

  • Сьогодні провів широку та змістовну нараду з представниками правоохоронних і антикорупційних органів, Верховної Ради України, уряду, Офісу. Готуємо концептуальні кроки, які дадуть Україні, усьому нашому суспільству більше справедливості, а демократії в нашій державі – гарантовану стійкість.

«Я дякую кожному й кожній, хто б’ється за свободу та незалежність! Я дякую всім, хто допомагає!», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, 15 вересня Володимир Зеленський провів Ставку: обговорили завершені та майбутні спецоперації проти росії.

Також за підсумками зустрічі з прокурором МКС Зеленський наголосив, що є перший чіткий результат.

Крім того, 15 вересня стало відомо, що Єврокомісія не продовжуватиме заборону імпорту українського зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: