Зеленський підписав указ про перевірку рішень військово-лікарських комісій: подробиці

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо перевірки всіх рішень військово-лікарських комісій, ухвалених з 24 лютого 2022 року.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо перевірки всіх рішень військово-лікарських комісій, ухвалених з 24 лютого 2022 року.

Відповідний указ з'явився на сайті глави держави увечері 12 вересня.

Імена ухилянтів та їхніх лікарів-помічників будуть оприлюднені – ДаніловУ РНБО пообіцяли, що імена ухилянтів та нечесних лікарів ВВК, які вписували несправжній діагноз, оприлюднять публічно.

Згідно з документом, Кабмін, а також місцеві адміністрації мають протягом тижня створити робочі групи з перевірки обґрунтованості рішень медико-соціальних експертних комісій та ВВК щодо встановлення інвалідності, визнання непридатності до військової служби.

У зазначених робочих груп буде три місяці, щоб перевірити рішення МСЕК та ВЛК.

Крім того, органи влади мають у тижневий термін «вжити вичерпних заходів щодо вдосконалення системи здійснення медичних оглядів, у тому числі допризовників, призовників та військовозобов'язаних, військово-лікарськими комісіями у ЗСУ».

«Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки та оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки та оборони України», – йдеться у документі.

Нагадаємо, 30 серпня президент Володимир Зеленський провів засідання РНБО щодо роботи ВВК та підсумків їх перевірок по всій країні. А наступного дня у Раді анонсували ухвалення законів про реформу ВЛК.

Раніше у ЗСУ пояснили, чому Міноборони внесло зміни до списку хвороб для непридатності до військової служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: