Кабмін спростив процес проходження військової комісії: що відомо

Читать на русском
Кабінет міністрів України на засіданні 25 серпня ухвалив рішення про запровадження електронного документообігу під час проходження військово-лікарських комісій.
Фото: armyinform.com.ua

Кабінет міністрів України на засіданні 25 серпня ухвалив рішення про запровадження електронного документообігу під час проходження військово-лікарських комісій.

Про це у своєму Telegram-каналі написала заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Зеленський відповів на питання про можливе посилення мобілізації в УкраїніРішення про можливе посилення мобілізації ухвалюватиметься після кадрових перестановок у структурі територіальних центрів комплектування, повідомив президент Володимир Зеленський.

«До сьогодні всі документи, пов'язані з проходженням ВЛК, а також оформленням відпусток для продовження лікування чи звільнення військовослужбовця передавалися у паперовому вигляді, що суттєво ускладнювало зазначені процеси та створювало додаткові навантаження та незручності для військовослужбовця», – повідомила Маляр.

За її словами, електронний документообіг спростить взаємодію між усіма суб'єктами системи ВЛК, включаючи військові частини, центри комплектування та медичні установи.

Вищезазначені органи зможуть надсилати та отримувати в електронній формі такі документи:

  • іменні списки військовослужбовців, які перебувають на лікуванні у закладах охорони здоров'я;
  • постанови військово-лікарської комісії у вигляді свідоцтва про хворобу або довідку ВЛК;
  • довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва);
  • виписки з медичної картки амбулаторного та стаціонарного хворого;
  • рапорти військовослужбовців про надання їм відпустки на лікування чи звільнення з військової служби за станом здоров'я;
  • витяги із наказів військової частини.

«Такий підхід звільняє військовослужбовців від ролі «кур'єра», а замість цього надає можливість швидко отримати документи, необхідні для проходження огляду та реалізації рішень ВЛК», - резюмувала Маляр.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці провели понад 200 обшуків у військкоматах та військово-лікарських комісіях. Було вилучено понад 10 тисяч особистих медичних справ. Підставою проведення обшуків були виявлені масштабні корупційні схеми.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив, що до середини осені війсккомати отримають доступ до всіх державних реєстрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: