Президент Бразилії змінив свою позицію щодо арешту путіна

Читать на русском
Президент Бразилії змінив свою позицію щодо арешту путіна – тепер він заявив, що рішення ухвалюватиме суд.
economictimes.indiatimes.com

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва відкликав свої особисті запевнення в тому, що володимир путін не буде заарештований, якщо приїде на наступний саміт G20 у Ріо-де-Жанейро. Він заявив, що рішення ухвалюватиме судова система.

Про це повідомляє UOL.

Ордер МКС: які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ніЗаарештувати путіна відмовилися лише три країни-учасники Римського статуту. Які країни готові зробити це – на інфографіці.

«Я не знаю, чи заарештує його суд, я не знаю, чи заарештує його бразильська система правосуддя. Це вирішують суди, а не уряд чи парламент. Це важливо. Я справді хочу вивчити питання цього [Міжнародного] кримінального суду, тому що Сполучені Штати не є його стороною, росія також не є його стороною. Отже, я хочу знати, чому Бразилія підписала угоду про суд, який США не приймають», – заявив да Сілва.

Він також висловив сподівання, що війна в Україні закінчиться до листопада 2024 року, коли у Бразилії проходитиме саміт G20.

Нагадаємо, напередодні президент Бразилії запевняв, що путіна не заарештують, якщо він відвідає саміт G20 у Ріо-де-Жанейро.

В Офісі президента України розкритикували заяву да Сілви. Михайло Подоляк назвав його автором нової neo/realpolitik – «порушуй все, що можеш».

Раніше да Сілва заявив, що володимир путін і Володимир Зеленський не готові до мирних переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: