Росія облаштовує військові бази поблизу кордону з Фінляндією – ЗМІ

Читать на русском
Російська федерація почала облаштовувати дві військові бази, розташовані біля кордону з Фінляндією. Там збудували великі ангари, які використовуються для обслуговування та зберігання техніки.
Фото: росЗМІ

Російська федерація почала облаштовувати військові бази, розташовані біля кордону з Фінляндією.

Про це повідомляє портал Yle.fi.

Фінляндія посилила обмеження на в'їзд громадянам рфФінляндія посилює в'їзд для громадян рф. Бізнесменам дозволять їздити не далі Фінляндії. Власники нерухомості мають надати підстави для в'їзду. Студенти не матимуть змоги відвідувати курси.

Журналісти отримали супутникові знімки, на яких видно, що на двох військових базах – у гарнізоні Алакуртті та на складі у Петрозаводську – країна-окупанта збудувала великі ангари, які використовуються для обслуговування та зберігання техніки.

При цьому дедалі більше техніки із Петрозаводська перекидають на український фронт.

У виданні наголошують, що будівництво подібних об'єктів – перша відчутна ознака того, що росія через багато років знову почала інвестувати у військові бази поблизу Фінляндії.

Водночас, міністр оборони Антті Хяккянен, коментуючи інформацію ЗМІ, заявив, що зафіксовані зміни не становлять загрози для Фінляндії.

Нагадаємо, на початку квітня цього року Фінляндія стала членом НАТО. Раніше президент Саулі Нійністе заявив, що Сполучені Штати планують створити на території країни військову базу в рамках угоди про військове співробітництво.

Також повідомлялося, що Фінляндія має намір дозволити довгострокове розміщення військових США у країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: