Фінляндія посилила обмеження на в'їзд громадянам рф

Читать на русском
Фінляндія посилює в'їзд для громадян рф. Бізнесменам дозволять їздити не далі Фінляндії. Власники нерухомості мають надати підстави для в'їзду. Студенти не матимуть змоги відвідувати курси.
Getty Images

Необов’язкові поїздки громадян росії до Фінляндії та через Фінляндію до решти країн Шенгенської зони будуть обмежені. Водночас будуть посилені обмеження для бізнес-мандрівників, власників нерухомості та студентів.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Фінляндії.

Нові обмеження набули чинності 10 липня.

«Надалі бізнес-мандрівникам дозволять їздити лише до Фінляндії, тобто транзит в інші країни буде заборонено. Ділові мандрівники також повинні мати важливу причину, щоб приїхати до Фінляндії особисто. Що стосується власників нерухомості, то вони також повинні будуть надати підстави для особистої присутності», – зазначається у постанові.

Окрім того, у міністерстві повідомили про те, що в майбутньому студентам буде дозволено брати участь лише в програмах, які ведуть до здобуття ступеня або навчання, завершене як частина ступеня (наприклад, навчання за обміном). Проте відвідування курсів буде неможливим.

Нагадаємо, Фінляндія офіційно стала 31-м членом НАТО.

Також Фінляндія оголосила про видворення групи російських дипломатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: