У Балтійському морі почалися масштабні навчання НАТО

Читать на русском
Союзники НАТО розпочинають у суботу, 9 вересня, великі морські навчання Північне узбережжя біля берегів Латвії та Естонії.
Фото Bild

Союзники НАТО розпочинають у суботу, 9 вересня, великі морські навчання «Північне узбережжя» біля берегів Латвії та Естонії.

Про це пише ERR.

Відомо, що під час двотижневих маневрів у Балтійському морі за участі близько 30 суден і до 3000 військових будуть відпрацьовувати відбиття потенційного нападу росії та контрудари. У тому числі військові тренуватимуться здійснювати десантні операції та удари з моря по суходолу.

У навчаннях беруть участь держави з акваторії Балтійського моря, включно зі Швецією, а також США, Канада, Нідерланди, Бельгія та Франція. Від США бере участь 200-метрове десантне судно Mesa Verde, яке може брати на борт близько 800 морських піхотинців.

Також під час навчань будуть відпрацьовувати захист морських шляхів через Балтійське море, оскільки для Естонії та Фінляндії це критично важливі логістичні маршрути.

Варто наголосити, що це перші навчання подібного масштабу під керівництвом найбільшого військово-морського з’єднання на Балтійському морі з нового штабу у Ростоку.

Раніше ми повідомляли, що триватимуть навчання «Північні Береги» два тижні.

Також ми писали, що у Білорусі з 1 до 6 вересня тривали навчання ОДКБ «Бойове братерство-2023».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: