Маск прокоментував звинувачення у зриві української атаки біля Криму

Читать на русском
Ілон Маск заявив, що не міг деактивувати Starlink біля Криму, оскільки він там і не працював. Але він відмовив Україні у проханні включити його там, оскільки не хотів, щоби компанія була замішана у конфлікті.
Getty Images

Американський бізнесмен Ілон Маск заявив, що не міг відключити супутниковий зв'язок Starlink біля окупованого Криму, оскільки сервіс там ніколи не працював. Але він відмовив Україні у проханні його там активувати.

Він написав про це у Twitter (X).

«Вказані регіони дії Starlink не були активовані. SpaceX нічого не деактивувала», – написав Маск.

Але він додав, що українська влада попросила його екстрено активувати Starlink «на всьому шляху до Севастополя». «Очевидна ціль полягала в тому, щоб потопити більшу частину російського флоту на якорі. Якби я погодився на їхнє прохання, то SpaceX була б явно замішана у великому акті війни та ескалації конфлікту», – заявив Маск.

Нагадаємо, у біографії бізнесмена авторства Уолтера Айзексона, уривок якої оприлюднив телеканал CNN, йдеться, що Ілон Маск минулого року завадив українській атаці на російський військово-морський флот, таємно відключивши Starlink біля узбережжя Криму.

Майже рік тому бізнесмен потрапив у скандал, запропонувавши користувачам Twitter проголосувати за його варіант «мирного плану» щодо України, який передбачав проведення референдумів на окупованих територіях, передачу Криму росії та постачання його водою, а також нейтральний статус України.

Президент Володимир Зеленський відреагував на ініціативу Маска.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: