Маск таємно наказав відключити Starlink біля Криму, щоб зірвати атаку України на російський флот – CNN

Читать на русском
Ілон Маск минулого року потай наказав вимкнути Starlink біля узбережжя Криму, щоб перешкодити українській атаці на російський флот. Він боявся, що росія застосує ядерну зброю.
Reuters

Мільярдер Ілон Маск минулого року таємно наказав своїм інженерам відключити мережу супутникового зв'язку Starlink неподалік Криму, щоб зірвати атаку України на російський військово-морський флот.

Про це пише CNN з посиланням на опублікований уривок та біографічної книги «Ілон Маск» Уолтера Айзексона.

Жертва пропаганди чи профан у політиці: що Ілон Маск говорив і що зробив для УкраїниІлон Маск підірвав Twitter своїм планом щодо закінчення війни в Україні. Що мільярдер раніше говорив та чим допомагав Україні – на інфографіці.

У книзі Айзексон пише, що коли «українські підводні дрони, начинені вибухівкою, наблизилися до російського флоту, вони втратили зв'язок і, не завдавши шкоди, опинилися на березі».

Рішення Маска, після якого українські чиновники просили знову включити Starlink, було викликане «гострим страхом, що росія відповість на атаку України на Крим ядерною зброєю». Побоювання Маска щодо «міні-Перл-Харбора», як він висловився, у Криму не справдилися.

Нагадаємо, влітку вже повідомлялося, що Пентагон схвалив угоду з компанією SpaceX про купівлю для України Starlink, які Маск не зможе відключати за власним бажанням.

У лютому стало відомо, що SpaceX обмежила використання супутникового інтернет-сервісу Starlink українськими військовими для керування дронами.

В Офісі президента заявили, що керівництву компанії бажано обрати конкретну позицію – чи вона допомагає Україні, чи підтримує російську агресію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: