САП скерувала до суду ще одну справу ексгендиректора «Держінформ'юсту»

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб у справі про заволодіння коштами.

САП скерувала до суду справу за обвинуваченням колишнього генерального директора держпідприємства «Держінформ'юст» Леоніда Богданова та ще трьох осіб у заволодінні 7,7 млн грн на закупівлі програмного забезпечення для відеоконференцзв'язку TrueConf територіальним органам юстиції і виконавчим службам.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«4 вересня 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника ДП «Держінформ'юст», його заступника та двох керівників приватних компаній за обвинуваченням у заволодінні грошовими коштами у сумі понад 7 млн грн ДП «Держінформ'юст», – інформує САП.

Нагадаємо, 27 квітня і 13 травня 2022 року НАБУ і САП повідомили про підозру ексгендиректору ДП «Держінформ'юст» Леоніду Богданову, його ексзаступникам Костянтину Безпальку та Олені Нетишенській, а також керівнику приватної компанії «Астен-МН» Анні Пономаренко (Волощук) у заволодінні понад 7,7 млн грн. Нетишенська пішла на угоду зі слідством, яку затвердив суд.

За даними слідства, впродовж січня 2014 року – лютого 2015 року підозрювані уклали договори на постачання програмного забезпечення для відеоконференцзв'язку TrueConf територіальним органам юстиції і виконавчим службам. Фактично ж компанії, з якими уклали договори, послуги не надавали, а потреби в продукції на той момент взагалі не існувало. Внаслідок таких дій інтересам держави в особі «Держінформ'юст» завдано понад 7,7 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: