Зеленський запропонує Раді прирівняти корупцію під час війни до державної зради

Читать на русском
Корупцію під час дії воєнного стану можуть прирівняти до державної зради. Із відповідною законодавчою ініціативою пообіцяв виступити президент Володимир Зеленський.
Фото: AP

Корупцію під час дії воєнного стану можуть прирівняти до державної зради.

Із відповідною законодавчою ініціативою пообіцяв виступити президент Володимир Зеленський. Він повідомив про це в інтерв'ю телеканалу «1+1».

Україна піднялася у рейтингу сприйняття корупціїУкраїна отримала додатковий бал в Індексі сприйняття корупції і тепер посідає 116 місце зі 180.

За словами Зеленського, це буде дуже серйозним інструментом для того, щоб чиновники навіть не думали про корупцію.

«Я поставив завдання законодавчо прирівняти корупцію до державної зради на воєнний час. Я розумію, що це не може діяти постійно в суспільстві, але на воєнний час це допоможе. Чи це підтримає законодавець, я не знаю, але я точно запропоную, тому що ми розвиваємо демократичне суспільство. Дуже важливо не прикручувати гайки і не дивитися щоразу на той чи інший гострий вигук. Ми маємо впроваджувати системні речі», – заявив президент.

Водночас Зеленський зазначив, що зміна законодавства не означає «повернення до сталінізму».

«Це не розстріл, це не сталінізм. Якщо є докази – людина має бути за ґратами. Я думаю, що парламент отримає проєкт у найближчий тиждень, і далі гра на стороні парламенту вже», – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ звинуватили міністерство оборони та його керівника Олексія Резнікова у закупівлі літніх курток замість зимових за втричі завищеною ціною. Водночас чиновник заявив, що ця ситуація могла виникнути через податкові маніпуляції в Туреччині.

Резонансною також стала справа нардепа від «Слуги народу» Анатолія Гунька, якого правоохоронці підозрюють у отриманні 85 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Раніше повідомлялося, що НАБУ та САП повідомили про підозру іншого нардепа від «Слуги народу» – Людмилі Марченко. Її підозрюють у отриманні неправомірної вигоди за зловживання впливом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: