Україна піднялася у рейтингу сприйняття корупції

Читать на русском
Україна отримала додатковий бал в Індексі сприйняття корупції і тепер посідає 116 місце зі 180.
cpi.ti-ukraine.org

Україна за підсумками 2022 року отримала 33 бали зі 100 можливих в Індексі сприйняття корупції. Таким чином, показник зріс на один бал, і Україна тепер посідає у рейтингу 116 місце (із 180).

Про це повідомляє Transparency International.

За останні десять років, зазначають в організації, показник України зріс на 8 балів.

Як змінилися позиції України в міжнародних рейтингах у 2022 роціУкраїна у 2022 році втратила позиції у рейтингу свободи преси, рейтингу миролюбних країн, рейтингу продовольчої безпеки. Але піднялася у списку найсильніших армій світу.

«Робота антикорупційних органів, незважаючи на деякі обмеження, спричинені воєнним часом, все одно відбувалася, а її результати були помітні. Також саме у 2022 році українська влада нарешті виконала низку обіцянок щодо антикорупційної сфери. Серед безперечних позитивів минулого року можна згадати ухвалення державної антикорупційної стратегії, довгоочікуване призначення керівника САП, що стало рушійною силою для активізації розслідувань щодо топ-корупції. Також свою ефективність показав Вищий антикорупційний суд – за 2022 рік суд розглянув 49 справ, з яких 37 – із винесенням вироків», – йдеться у звіті.

Однакову з Україною кількість балів мають Алжир, Ангола, Замбія, Монголія, Сальвадор та Філіппіни. На один бал нас випереджають Боснія та Герцеговина, Гамбія, Індонезія, Малаві, Непал, Сьєрра-Леоне.

Росія у 2022 році втратила один бал і посідає 137 місце у списку. Крім того, втратили позиції у рейтингу Угорщина та Білорусь.

Очолює рейтинг Данія, за нею слідують Нова Зеландія та Фінляндія. Аутсайдери у 2022 році залишилися незмінними – Сомалі, Південний Судан та Сирія.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як змінилися позиції України у міжнародних рейтингах в 2022 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: