В Україні відкриється завод з виробництва шведських бронемашин – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський розповів про плани щодо відкриття в Україні заводу з виробництва бронетехніки, зокрема БМП CV90.
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський повідомив про домовленість зі Швецією щодо виготовлення бойових машин піхоти CV90 в Україні.

Про це він заявив у зверненні за підсумками 542-го дня повномасштабної війни в Україні.

«Сьогодні весь день працюємо у Швеції, зараз завершуємо день у Стокгольмі. Зброя для наших воїнів – це головне. Є результати, і це дуже потрібні результати.

Броньована техніка – СV90, класні машини. Саме те, що потрібно на фронті. Не лише постачання від партнерів – хоча і його прискорюємо, – але й виробництво в Україні. Наше виробництво. Нове виробництво. Є домовленість зі Швецією про виготовлення СV90 в нашій державі. Все потужне, що служить нам зараз, ми маємо локалізувати та виробляти. Так і зробимо», – сказав президент.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Archer для наших артилеристів. Уже триває навчання наших хлопців у Швеції.

  • Сучасна авіація. Маємо проривний результат щодо Gripen – класних, сучасних шведських бойових літаків. Наші воїни вже починають тестувати їх. І ми наближаємося до того, щоб Gripen з’явились у нашому небі. Працюємо над початком етапу з тренуванням наших хлопців на них.

  • Була сьогодні хороша й змістовна аудієнція в Короля Швеції Карла XVI Густава та Королеви Сільвії. Вдячний за підтримку України й наших людей, вдячний за розуміння того, через що доводиться проходити українцям зараз.

  • Сьогодні різні лідери, представники держав, міжнародних організацій засудили черговий надзвичайно підлий російський удар по Україні, по нашому Чернігову. Я вдячний кожному й кожній у світі, хто сьогодні висловив співчуття Україні, нашому народу.

  • Рятувальну операцію проводили загалом 140 людей. Медики, «екстренка», військові, місцева влада – всі допомагали. Дякую кожному й кожній, хто рятував життя.

«Я впевнений: наші воїни дадуть відповідь росії на цей теракт. Відчутну відповідь», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, у суботу, 19 серпня, президент України Володимир Зеленський з робочим візитом відвідав Швецію, де провів низку важливих зустрічей.

Також речник Зеленського Сергій Никифоров прокоментував можливість передачі Україні винищувачів Gripen, заявивши, що це хороша альтернатива F-16.

Крім того, міністр оборони України Олексій Рєзніков оголосив старт навчань українських пілотів на F-16.

Раніше президент розповів про посилення обороноздатності України до Дня незалежності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: