ЗСУ розпочали випробування на шведських винищувачах Gripen – Зеленський

Читать на русском
Українські пілоти розпочали випробування на шведських винищувачах Gripen. Україна домовлятиметься про отримання літаків.
Defense Express

Україна хоче отримати шведські Gripen, які наші пілоти вже випробовують, і домовлятиметься про отримання літаків.

Про це розповів президент Володимир Зеленський розповів на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном.

Хто із союзників України вже приєднався до коаліції винищувачівЄвропа формує коаліцію винищувачів для України. Які країни приєдналися та чим готові допомогти – на інфографіці.

«Говорили про літаки Gripen. Це гордість Швеції. Почалися випробування Gripen за участі наших пілотів. Сьогодні детально поговорили про подальші наші кроки для можливості відкрити тему отримання шведських Gripen», - заявив президент.

Згіно зі словами українського лідера, під час сьогоднішнього візиту до Швеції він також зустрінеться зі спікером парламенту й представниками всіх політичних сил. Під час зустрічі лідер країни порушить питання передачі Україні винищувачів Gripen.

Зазначимо, ще у травні стало відомо про можливість українсьим пілотам пройти випробування на Gripen.

Нагадаємо, у суботу, 19 серпня, президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Швеції, де має провести низку важливих зустрічей.

Раніше повідомляли, що Збройні сили України незабаром отримають новий пакет військової допомоги від Швеції. Парламент країни дав згоду на безоплатну передачу техніки та боєприпасів на суму 3,25 млрд крон (приблизно 274 млн євро).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: