Україна отримає винищувачі F-16 після завершення навчання пілотів – Білий дім

Читать на русском
ЗСУ отримають винищувачі F-16 після завершення процесу навчання українських льотчиків. Про це повідомив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван.
Фото: AP

ЗСУ отримають винищувачі F-16 після завершення процесу навчання українських льотчиків.

Про це повідомив радник президента США із нацбезпеки Джейк Салліван, його цитує The Guardian.

Винищувачі F-16: що відомо про перспективи отримання американських літаківУкраїна хоче одержати від союзників американські винищувачі F-16. Що про це відомо – на інфографіці.

«Ми формалізували нашу позицію у листі держсекретаря Блінкена своїм колегам у Європі. Після завершення цього навчання Сполучені Штати будуть готові затвердити передачу Україні літаків F-16 із третіх країн», – сказав Салліван.

Він також заявив, що США зроблять усе можливе, щоб підтримати контрнаступ України.

«Ми не збираємося псувати результат. Ми не збираємося прогнозувати, що станеться, тому що ця війна за своєю природою непередбачувана. Це все, що я можу сказати сьогодні, крім того, що я вірю і впевнений у здібності та особливо в хоробрості українських бійців продовжувати досягати прогресу на полі бою», – наголосив радник американського президента.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили, що США схвалили запити Данії та Нідерландів на постачання винищувачів F-16. Сьогодні у Нідерландах підтвердили дозвіл США на передачу літаків.

Раніше ми розповідали, на озброєнні яких країн є винищувачі F-16.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: