З порту Одеси вперше після закінчення зернової угоди вийшло судно

Читать на русском
З порту Одеси вийшов контейнеровоз під прапором Гонконгу, на борту якого понад 30 тисяч тонн вантажу, зокрема продовольство.
facebook.com/oleksandr.kubrakov

З порту Одеси 16 серпня вийшов контейнеровоз JOSEPH SCHULTE (прапор Гонконгу). Це перше судно, яке скористалося тимчасовим коридором із чорноморських морських портів України.

Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олексій Кубраков.

Удари по голодуючим у світі: як росія знищує морську інфраструктуру УкраїниРосія почала активно знищувати портову інфраструктуру України, аби позбавити можливості експортувати продовольство. Докладніше про атаки – на інфографіці.

Контейнеровоз перебував у порту Одеси з 23 лютого 2022 року. Наразі він вийшов за Воронцовський маяк і тримає курс на Босфор. На борту – понад 30 тис. тонн вантажу (2114 контейнерів), у тому числі з продовольством.

Востаннє судно виходило у рамках зернової угоди 16 липня з порту Одеса. «Після зриву зернової угоди, російська федерація вдалася до системних повітряних атак портової інфраструктури для зупинки українського агроекспорту. Разом з тим, спостерігаються інформаційні спекуляції та спроби провокацій у Чорному морі для впливу на рух суден до українських портів», – зазначив Кубраков.

Нагадаємо, Україна відкрила у Чорному морі коридори для проходу цивільних торгових кораблів. Вони використовуватимуться для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення рф.

Раніше президент Володимир Зеленський попередив, що росія може втратити всі свої кораблі, якщо продовжить атакувати українські порти і шантажувати судна в Чорному морі.

Що стосується новин про атаки окупантів на українські порти, то вранці стало відомо, що рф вдарила дронами по одному з портів Дунаю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: