Удари Сил оборони по об’єктах у тилу ворога підривають російську логістику – ISW

Читать на русском
Удари ЗСУ по російських військових об'єктів у тилу успішно знижує можливості логістики та контрбатарейної оборони окупантів.
Генштаб ЗСУ

Удари ЗСУ по російських військових об'єктів у тилу успішно знижує можливості логістики та контрбатарейної оборони окупантів.

Про це повідомляє у звіті Інститут вивчення війни.

Аналітики зазначають, вчора українські офіційні особи заявили, що українська кампанія з перехоплення російських військових об'єктів у тилових районах успішно підриває російську логістику та контрбатарейну оборону.

Зокрема, начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу України полковник Сергій Баранов повідомив, що українські ракетні та артилерійські підрозділи несуть відповідальність за приблизно 90 відсотків російських втрат. За його словами, ЗСУ створили далекобійний «вогневий кулак» завдяки західним високоточним ракетам і артилерійським системам. Відтак українські удари настільки потужні й точні, що російські війська більше не можуть вести ефективний контрбатарейний вогонь.

Крім цього, удари по скупченню російських складів із боєприпасами в глибокому тилу викликають у загарбників проблеми із матеріально-технічним забезпеченням.

«Кампанія з порушення логістики окупантів є центральним аспектом плану України щодо створення асиметричного градієнта виснаження, який зберігає живу силу ЗСУ за рахунок повільніших темпів просування, водночас поступово зношуючи живу силу та техніку росіян», – додають в ISW.

Нагадаємо, речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк також заявляла, що завдяки українським ударам у тилу росіян, ворог відчуває снарядний голод.

Тим часом у Міноборони заявили, що військова ініціатива на фронті перейшла на сторону України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: