Під вогнем артилерії та авіації: у Генштабі розповіли, де ЗСУ відбили атаки росіян

Читать на русском
ЗСУ відбили атаки окупантів у районі Берхівки, Первомайського, Мар'їнки. Російські війська також безуспішно наступали на схід від Невського і Тернів і в районі Новомихайлівки.
Фото: Генштаб

Протягом доби на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках сталося близько 30 бойових зіткнень. Під щільним вогнем артилерії та авіації українські військові відбили атаки окупантів у районі Берхівки, Первомайського, Мар'їнки.

Про це повідомляє Генштаб.

«Ну що, нам здаватися»: Залужний прокоментував ядерні погрози рфВалерій Залужний заявив, що ядерна загроза з боку росії не зупинить його на шляху деокупації України.

Минулої доби російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по території України, 52 авіаційних удари і здійснили близько 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Куп'янському напрямі українські військові тримають оборону.

На Лиманському напрямі протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії на схід від Невського Луганської області та на схід від Тернів на Донеччині.

На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили всі ворожі атаки в районі Берхівки.

На Авдіївському напрямі, під щільним вогнем артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі Первомайського.

На Мар'їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар'їнки.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню ЗСУ.

У Генштабі зазначили, що українські військові продовжують вести наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та 2 по зенітно-ракетних комплексах супротивника. Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів, 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 3 засоби протиповітряної оборони, радіолокаційну станцію контрбатарейної боротьби, станцію електронної боротьби та станцію.

Нагадаємо, ЗСУ звільнили близько 1900 населених пунктів з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Робити висновки про результати поточного контрнаступу ще зарано, зазначили в Пентагоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: