Польща і Литва пропонують ввести нові санкції проти росії та Білорусі – ЗМІ

Читать на русском
Польща та Литва ініціюють посилення санкцій проти росії та Білорусі для посилення боротьби з обходом обмежень.
Колаж: Слово і діло

Країни прагнуть посилити санкційний тиск на Білорусь та росію, зокрема, підвищити ефективність боротьби з обходом чинних обмежень.

Про це повідомляє PolskieRadio.

Як повідомляють польські журналісти, проєкт санкцій проти режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка готовий до реалізації з кінця січня.

Варшава та Вільнюс хочуть розширити «чорний список». Йдеться, зокрема, про включення до нього осіб, що відповідальні за переслідування та засудження в Білорусі журналіста та політичного в'язня Анджея Почобута. При цьому, зазначається у публікації, є галузеві обмеження.

Також Польща закликає розширити та посилити обмеження на білоруський експорт, які в січні запропонувала запровадити Єврокомісія. Вони стосуються, зокрема, вугілля, сталі, золота, нафти, меблів, а також частково авіаційного сектору.

Наголошується і на важливості синхронізації економічних обмежень проти Білорусі з санкціями щодо рф.

Крім того, у Польщі говорять про загрозу, яка з’явилась через присутність бойовиків ПВК «Вагнер» у Білорусі. Варшава попереджає про ризик диверсійно-гібридної діяльності з використанням мігрантів для тиску на східний кордон Євросоюзу.

Нагадаємо, Єврорада продовжила санкції проти росії ще на півроку.

Також повідомлялося про можливість використання «вагнерівців» у Білорусі для загострення міграційної кризи на кордоні з Польщею.

З цієї причини Польща відправила додаткові сили для охорони кордону з Білоруссю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: